Over ons

Het Ruimtekasteel is een plek voor iedereen die er waarde aan hecht dat er niet eerst vanuit regels, structuren en volwassen gedacht wordt, maar juist het kind voorop. Dat houdt in dat onze medewerkers erg goed moeten luisteren en kijken naar de 100 talen die een kind kan uiten.

Jonge kinderen zijn al competent en beschikken over vele talenten. De nieuwsgierigheid die ze van nature met zich meedragen wordt vaak teniet gedaan door simpelweg het niet willen en kunnen zien wat een kind aangeeft, bedoelt of wil leren. De Reggio Emilia-pedagogiek die wij hanteren stelt het kind voorop en wij proberen het kind te faciliteren, zodat ze zelf hun rugzak kunnen vullen met alle waardevolle kennis, creativiteit en vaardigheden die ze maar wensen mee te nemen.

Over Het Ruimtekasteel

Het Ruimtekasteel heeft op dit moment een vestiging aan de Jan van Galenstraat 302 in Hengelo. Voor specifieke vragen of meer informatie, raadpleeg de contactpagina.

Over Kinderdagverblijf Het Ruimtekasteel

Het Ruimtekasteel is een kinderdagverblijf midden in Hengelo waar baby’s zich in de regel al meteen vertrouwd voelen. Kinderen kunnen zichzelf zijn en worden gestimuleerd om de Wereld te ontdekken op een manier die zij zelf ontwikkelen vanuit hun eigen talenten en competenties. Wij proberen de verschillende zintuigen te stimuleren, waarmee creativiteit bij ons vaak volop de ruimte krijgt. Niets moet, alles mag is bovendien het motto.

Het kinderdagverblijf biedt op dit moment ruimte aan 16 kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 4 jaar. Er zijn nog plekken voor dit jaar beschikbaar, dus aanmelden kan nog!

Meer informatie over kinderdagverblijf Het Ruimtekasteel

Over BSO Het Ruimtekasteel

Wat is er nu mooier dan opgehaald worden met een Ruimteschip om terug te keren naar Het Ruimtekasteel, waar je lekker kan spelen, verbeelden, leren en creëren. Waar je jezelf kan zijn, op een veilige plek en waarbij je er écht vanuit kan gaan dat niemand je iets opdringt en je tegelijk nog wordt gesteund in het verkennen van al datgeen je interesseert. In de vakanties hebben we altijd genoeg leuke dingen te doen en soms maken we uitstapjes.

Erg belangrijk bij ons: jij mag ALTIJD buiten spelen als JIJ dat wil! En nee, dat hoeft natuurlijk niet. Als jij ’s middags lekker op de bank wil hangen, ook prima! Kortom, wil jij gehoord en gezien worden, je talenten verder ontwikkelen en mooie en leuke dingen doen? Dan kan dat bij ons.

Wij hebben ruimte voor 20 plaatsen op de BSO. Er zijn nog plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Meer informatie over BSO Het Ruimtekasteel

De organisatie

Onze pedagogische medewerkers zijn voor een deel al sinds “De Honderd Huizen” (zie ook dit bericht) verbonden aan de pedagogiek van Reggio Emilia. Zij weten als geen ander hoe het is om je constant te verdiepen in de kinderen en wat de signalen (100 talen) zijn die kinderen geven als ze iets bedoelen of proberen aan te geven. Dit geeft ieder kind rust en zelfvertrouwen, maar versterkt bovendien de vertrouwensband tussen kind en leidster.

Onze pedagogische medewerkers zijn erg geliefd bij de kinderen en hun ouders, maar ook bij hun collega’s. Wij zullen ons als organisatie er altijd voor in blijven zetten dat het plezier, de kwaliteit en het vertrouwen in de breedste zin van het woord, minimaal op dit hoge niveau in stand blijft.